Wednesday, February 15, 2012

Kena gigit.

maaf yer.. terpaksa beri laluan ke entry lain. malam nanti aku start entry Travelholics. Insyallah. tu pun kalau aku leh retrieve balik pics yang dalam lappy yang separuh gelap tuh.

hai.. sila jangan speku bila tajuk entry aku ni camni. bukan kena gigitan cinta walaupun semalam tanggal 14 Feb satu donia menyambut hari V (bukan Vandetta @ Van Helsing). dan jauh skali kes kena gigit dek Oren sebab memang tiap-tiap hari kucingku bernama Oren tu akan bermanja menggigit tumit aku. "Oooo, ni lah blogger yang cerita pasal kucing Oren tu" dialog seorang pengembara pada suatu pagi yang hening di sebuah pasar. (u knw who u r)

So tadi ketika menganjak ke waktu petang di dalam toilet. aku rasa cam ade bende yang tak best kat tubuh sendiri (ye ah.. takkan aku nak rasa tubuh orang lain. mampus kena terajang nanti). sakit plak kat satu kawasan kecik sebelah kiri abdomen. korang nak tau apa aku jumpa?

jeng..jeng..jeng..
.
.
.
.
.
pic source: google

tapi sekor je ah. idak le banyak cam dalam gambar. tapi rupa sebijik cam dalam gambar nih. cuma bila aku picit, kuar darah kaler itam tapi heiwan kecik nih kaler asalnya putih. pas picit aku buang le dalam toilet bowl. pas menyudahkan hajat dan menyelesaikan tanggung jawab aku report IP. tanya kalau-kalau heiwan kecik tu pijat yang hidup melata kat tilam ke, tapi IP jawab tu pijat hutan. dang!!! kat hutan pun ade pijat? celah mana dia hidup? dalam pokok kayu yang basah. *no comment*

dan aku teringat yang aku masih menggunakan tuala yang sama aku pakai masa masuk "Kem Johnny" arituh. DANG!!!! sure pasni kena klorox-kan tuala tuh dan pastikan semua alatan/ barangan yang dibawa pulang dari setiap trip masuk hutan di basuh sesudah sampai ke rumah. #peringatan.

6 comments:

Ely Hasrul said...

hoiii aku dh le senang kena gigit2 nih.. xsuka.. bugs mmg suka gigit aku.. skang turun ke sami.. hishh

babyarisha said...

sakit wor kena gigit ngan bugs nih.. dah bengkak sikit.. lau mlm nti makin teruk mau ke klinik aku nti..

Uncle Jonni said...

yaaaaa.... silalah buat kuarantin brg2 hang tu...
kang tak pasal2 bercucu cicit mende tu bermastautin kat umah hang.....

huhuhuhu

babyarisha said...

uncle jonni: choii... barang2 dan aku basuh ngan air panas.. moga2 takde beranak pinak cucu cicit kat umah aku. klu ada anak pijat nih mau aku anta sikit ke umah ko ek uncle.

Cawan said...

hello, saye bukan oren, tp ijau2 kelabu.. ha ha..

aritu xsempat tanya, oren tinggalkn mcmane ye?

babyarisha said...

cawan: fuh!! aku nyaris menitik air mata ms tgk kucing kat stesen bas larkin aritu. Oren ok2 je, aku dah siapkan makan/air dia cukup2. tp balik mlm tuh bising la.. 2mlm tido gn aku. RINDU!!