Tuesday, November 20, 2012

Say 'HI' baby

Last week ade appointment dengan sonographer (eh! betul ke spelling ni). Tu pun lepas few appointment made n cancel.. (salahkan laki aku.. kejap kata ok..kejap nak mlm.. wknd tak pree). So lepas few digging kt internet and call here n there aku nekad block satu date tuk buat 3d 4d scan. Details of it sila layari facebook mereka dan appointment menerusi online dari blog mereka. Pantas!

Sebab klinik kat Ampang so kitorang buat appointment malam lepas 8pm. And knowing hubby yang tak suka pi tempat yang tak familiar, meliar gak mata kitorang tuk cari Klinik Fauziah. Sampai klinik pass IC dan tunggu giliran. lebih 30mins gak la tunggu. Hubby dah start muka singa lapar.. yer..memang kami lapar, dari petang belum makan lagi..dah la mak buyung tak berapa nak sihat.

Sampai giliran.. Yes! excited terlebih.. selama ni dok layan kat youtube cane le baby moving2 dalam tummy.. sekarang leh tengok sendiri.. (emo sat). Hubby takmo masuk, puas pujuk still dia kata, takpe tunggu luar jer.. cepat sikit. Alah wateva lah! Sebelum scan aku cume rasa tak selesa je perut n sometimes mengeras.. sebab sonographer tu sorang yang lembut dan baik hati dia siap borak-borak dan pegang perut dengan lembut.. siap cakap lagi.. "adik..tunjuk muka sket.. adik tepi tangan sket" (like the baby heard?). Awal-awal baby dah tak malu tunjuk anu dia.. heip! heip! secret la baby.. takes time gak baby nak show off muka.. malu-malu kucing plak.. siap tutup ngan tangan lagi.. puas kena pujuk baru nak tunjuk muka sikit...



Gender? secret la.. tapi kalau auntie nak belikan baby baju, sila belikan warna selamat. putih/ hijau/ jingga.. so either boy or girl boleh sauk. hahaha.. Owh ya' dah 19weeks.. progress baby? malas nak cite sini, sume tu uncle google leh explain. there's a part yang nampak baby menguap (time ni dah leleh air mata) tapi nurse tu tak amek vid plak.. aish!!!

Owh.. 4d scan ni baru RM100 kat klinik ampang. sila berhubung terus ngan nurse nama Jezz.. dia memang baik dan lembut. printed copy tuk show progress/report baby.. lain2 sume masuk CD k.. lepas scan baru lah pandai rasa yang baby moving2 shake2 bon bon dalam tummy.. sebelum tu tak rasa lagi.. hahaha..rasa cam tiap2 bulan plak nak g 4d scan sebab boleh tengok dengan jelas baby's development tapi mana plak nak mendatangkan duit tu.. simpan dalam tabung lagi baik. anak bukan masalah tapi satu rahmat.. selama aku kenal hubby aku tak rasa dia suka kids specially babies tapi ni dah pregnant he shows how much he cares. Thanks love.

1 comment:

kate spade said...

After miscarriage - what to do next to help you to get pregnant fast and to decrease the chance of another miscarriage? During your recovery time after a miscarriage there is a lot you can do. While grieving time is very important, there are many things you can do to help your situation after a miscarriage.

Get pregnant after miscarriage