Friday, April 13, 2012

Anak Angkat Saya namanyer......

about three weeks ago thru lunch n chit chat

b: weyh.. ko nak duit lebih tak?
aku: duit lebih? camne?
(dlm hati jgn le kwn aku ni ajk join MLM ke.. jual korset ke.. hahaha)
b: tolong jaga kucing aku Kiki. nanti aku kasi le upah sikit.
aku: *melepaskan nafas lega* ... ooooo... ok je.. leh kawan ngan Oren..

dan kelangsungan dari itu isnin malam minggu lepas kawan aku gn laki dia nganto le anak kucen mereka. anak kucen bagi mereka tapi bapak kucen bagi aku.. hahaha.. tengok tuk 1st time cam best gebu je leh peluk-peluk tapi ghope2 nye tak biase kat umah orang lain maka buatlah hal manja garang dia. sampaikan carrier dok dalam cage sebab Kiki takmo kuar dari bekas carrier nye. Marah, jerit, cakar tu biase le tuk kucen yang stress nak-nak pulak kucen aku Oren ni lorat la nak bau-bau kenal-kenal ngan Kiki. lagi le Kiki mengamuk. hasilnya dua hari gak le berselindung di dalam carrier hingga lah aku paksa IP tuk tolong alihkan cage masuk dalam bilik dan paksa Kiki keluar. jangan risau tuan-tuan puan-puan pencinta haiwan semua. kami tak guna kan kekerasan pun. IP just angkat carrier tu dan tonggang Kiki seperti tonggang botol kicap. Have too okeyh.. sebab kalau tak paksa gayak gitu, gi mana mau kasi makan minumnya. so for one whole week Kiki dok le dalam cage dia, makan minum diberi dari luar cage saja. sehingga part nak bersihkan poop dia jer aku terpaksa bukak pintu cage dan dengan berhati-hati membersihkan bekas poop sebab Kiki tak suka aku. hahaha.. dengar tu tuan Kiki.. anak kucen ko garang giler ok. hahaha..


jangan terkejut nyer.. gambar ni selepas seminggu Kiki dok umah aku.. aku bermurah hati nak bukak pintu cage n bagi Oren explore. cam biase lah kucing kan.. bende baru semua dia nak cium-cium bau-bau. so aku bagi peluang ler Oren n Kiki kenal-kenalan. seb baik dua-dua jantan.. lau Oren ni betina mau kot Kiki gomol. #eh. tapi Kiki dah potong..ape pun tak jadi ler.. scene ni pun selepas Kiki kepenatan explore rumah sewa aku yang tak seberapanye itu (baca: kecik dan bersepah). dok balik dalam cage sebab malas nak layan Oren yang dok ikot cium bau bontot Kiki. hahaha.. Perangai sangat kan Oren, p bau Kiki pesal? bau je lah badan sendiri..

Ni perangai anak kucen aku Oren. seb baik Kiki ni jantan, lau betina maunye Oren ni lagi ngengada.. lepas aku dah boleh sentuh pegang Kiki lagi le perangai melampau.. siap la dok tergolek terlentang depan aku melese siap mintak gosok.. time takde Kiki elok je main sendiri takde plak nak datang bermanja terkangkang bagai depan aku.

yes..this is my anak angkat name Kiki... muka kecik badan besau. pic taken last weekend. tu pun nak bersihkan bekas poop dia.. nak basuh tmpt makan dia.. n nak kasi Kiki ni meregang kaki keluar dari cage.

ni latest pic malam kelmarin. Kiki dah boleh melepak terkangkang kat luar cage. dah kasi aku usap-usap kepala dia.. tu pun xleh serbu je nak pegang.. kena hulur tangan dengan rasa kasih dan sayang.. haish..  cam biase Oren akan cuba nak berkawan yet Kiki masih tak percaya Oren. hahaha.. padan muka Oren..
lagi beberapa hari Kiki nak balik umah sendiri dah. kawan aku pun dah abes holiday nye. takpe ek Kiki.. nanti mama ko nak gi jalan jauh, Kiki mai dok kat umah mommy lg ek.. hahaha.. n Kiki, dah balik umah mama ko nanti jangan nak buat perangai cam Oren dok panjat sana panjat sini.. umah mommy je boleh sebab barang-barang berat tu sukar na jatuh pecah berderai. hahaha.. jangan nakal yer Kiki..

N my friend, entry ni khas tuk ko. sorry lambat post but this is Kiki's development for two weeks you're away. kalau Kiki dok panjat tinggi-tinggi tu ko leh salahkan Oren yer sebab Oren yang champion dok panjat tinggi-tinggi nih. hahaha.. tutup cerita kucen. mak kucen dah penat. da...*lambai manja*

3 comments:

Biqque said...

Aaaaaaa i lap u n oren soooo much! Tx sgt2 sbb tlg jaga n nyusahkan ko n IP ko. Nak jual brg mmg tak aa, cash ko tanak, nanti aku banjer ko kay?

Kiki tu nak berkawan tapi tak reti. Ko tau, dah blk umah, punya laaaaa dok manja ngan aku! Sondol muka aku tak benti! Ni dah tido terkangkang kat katil. Haih macam2...

Uncle Jonni said...

gebu gila kucen tu... huhuhu

babyarisha said...

biq: anak manja ko.. mmg cmtu.. hahaha..
pakcik: gebu seyh.. cam karpet.