Tuesday, February 24, 2009

Sharing is caring

aku penah le lg jmpe moto ni. n dolu2 time mawi dok hebat kt dlm AF3 n fans dia dh tubuhkn club, moto ni le dok terbentang kt dlm screen astro tuh tiap kali mawi dok perform. n moto ni ikot cite kak aku, start dr i website m'sia yg dok kongsi2 cite, info n segala yg boleh di kongsi bersama peminat maya. n aku guna kn moto ni tuk terus kn persahabatan aku gn semua org. xde lh kita dok kongsi segala duit, brg mkn, baju2 hatta spentot n brg2 kecik dlm kain. but mostly part cerita yg boleh dijadikn pengalaman berguna tuk org lain, juga berkongsi pendapat. @ bertukar pandangan/pemikiran. boleh gak dr cerita yg dikongsi di jadikn teladan mahupun nasihat tuk org lain.
and aku dok le share2 hal gn sum1 yg tgh rapat gn aku. which aku rasa dia akn bg nasihat @ buah pikiran yg bernas dan boleh diguna pakai. cz slama ni aku dok kongsi cite gn dia xkira lawak ke, cite sedih ke, cite teruja ke, kna marah gn bos ke, cite kwn dok jeling2 aku ke, elok je dia dgr n bg pendapat. n mostly kata2 dia stok boleh pakai punya. but ade 1 cite yg aku rasa klu kwn2 ppuan aku dgr pun akn bg pendapat yg bijak.
yg dok rapat gn aku la ni a guy, n cite aku ni pun psal 1 guy yg nk rapat gn aku. aku dok cite yg mmt ni sebok ajak kuor mkn, jmpe, lepak segala bagai. n dia kata, xpe lah p kuor gn kwn. oklah, myb dia x dpt cite aku full story. n aku dok smbung lg aku xmoh jmpe mmt tuh, cz dia nk lelebih, nk ringan2. leh plak c dia ni dok tnya, 'mmt tuh ade kiss u x?' aku jwb 'mmg le xdak, tp dok nak ringan2 xsuke lah'.. leh plak dia dok bls, xpe lh klu nk kwn, jg lh diri. ayoyoyo pakcik!!! pelik plak kali ni pnye opinion. lam hati aku ade sikit panas. nk je sound!! oit pakcik, klu adik ppuan u tuh kuor gn org jntn, n tat jntn nk wat ringan2 a.k.a x senonoh kt kt adik u, xkn u pakat diam. pakat nasihat kt adik..pndai2 jg diri.. cmna jd abg ni?? skali aku lupe da..dia ni xdak adik ppuan..ade sorg adik jntn, tuh pun dh kawen. ptt le cm xtau nk care hal ppuan. seb baek x terlepas kata gituh kt dia... hak.hak.hak.
dlm panas ati ni aku cbe le ckp elok2, igt nk tolerate lg, dibalas nye kata, 'i tau u pndai jg diri, lg pun kita br sgt lg. i x nak u rasa terkongkong' .... aduyaiii...mmg le dia ni x pndai berchenta.
ni lah nk bgtau pakcik weyh..ai tau u tuh bc blog ai ni, so ai luahkn kt sini, ckp lam phone nnt ade plak yg terlepas kata, ai gak yg dok leleh ayaq mata.
ppuan ni kn ka, klu dok sebok cerita n ngadu2. bukan kami ni nak ngada2 tp nk ada tmpt meluah rasa n hrp kn nasihat @ pendapat yg boleh diguna pakai so that kami kaum hawa feel secure disamping kaum adam yg dok gah kata hebat. pe guna dok kata kaum hawa ni dtg dr tulang rusuk kiri yg bengkok n awk kaum adam btanggung jawab tuk melindungi kami kaum hawa. 'ai x harap le kata2 pandai jg diri ni, klu x pndai jg diri lama dh kiok kna langgar dek lori aym'.. atleast bg nasihat @ pendapat yg bijak sikit. dh sah2 u tuh mmg bijak pandai lg genius. Upon friendship term, x salah nasihat-menasihati smbil ingat-mengongati antara kita.
heh..mls nk ckp lg. maaf klu ade yg terasa hati. so womens out there, sharing is caring rite? so, share ur thought/opinion with me. and mens out there, appreciate of ur comment on this topic.
p/s: to yani, thnx. atleast awk sependapat gn kita lam bab ni. hehehe..

2 comments:

antus said...

alahai....mmt tu tersilap jawab lh tu...pdn muke mmt tu...sah2 tak reti berchenta...maafkn lh dia...lps ni dia paham lah tu...aduhai...parah jgk ye klu tersilap nasihat nie...hehehehe hv a nice day...

hanamira said...

men are all the same..! itu je yg i bleh cakap.

baby.. lenkali xyah citer ler kat kaum adam ni. dia bkn reti apa.