Tuesday, February 24, 2009

Appreciate

abh kasi igt, mak kasi pesan. 'buat baik berpada-pada, buat jahat jgn sekali'.. tp klu kita saja dok buat baik kt org, org x reti nak balas baik.. smpai bila nk buat baik? ya tak?
'berat sgt ke nak ucap terima kasih ats bantuan yg u dpt? dalam mulut tuh ada emas ke?'
'ai x harap le u banje i dinner kt 5star mamak or very class fastfood stall atau sediakn ai token appreciation tuk semua yg ai dok tlg u. cukup le u ucap TERIMA KASIH!! klu susah sgt ckp THANKS, dh lah. ini x, dgn ai jgn kn nk ucap thanks, nk angkat kening pun berat. cube kalau yg tlg tuh kwn2 lain...amboih!! siap goncang tgn ucap terima kasih..siap pesan berbagai klu susah cari u..ai yg kt tepi kiri ni..sebelah mata pun u x pandang!! '
HUH!! cerita berdekah2 kata le awk tuh dr kampung, asl org susah, adik-beradik ramai. bangga kn budaya melayu. 'eh!! mak u x penah ajar u ckp terima kasih ke ek?'
'erm..mmg le org yg mudah lupa diri ni.. mentang2 dh senang, ade kereta, ade moto, dh ade rumah. org yg cm ai ni u xde nak heran pun. sok2 susah, xdak kwn, patah kaki nak p mana2 time tuh le muka ai ni dok terbayang dok mata u.. xpe lah!! time tuh dtg..ai dh jauh, pandai2 lah u cari org nk mintak tlg..ai angkat tgn angkat kaki.. ca alip BOOT!!!!'
klu u bc @ came across my page ni, ai mintak maaf le dr ujg rambut smpai ujg kaki minta halal mkn minum klu u dok terasa ati gn kata2 ai @ cara ai ni a bit kasar tuk u yg harapkn kelembutan dr kaum ai ni.. tp enuf is enuf le!! yer!!
pepandai le u sedar sendiri. dh besar pjg dh.. u sendiri mengaku u dh matang!! tp klu x sedar2 gak..ai tatau le..sorry.. :(

2 comments:

antus said...

ni kira bengkek la ye...tp mmg patot pon ade rase mcm tu...tu lah kwn senang mmg ramei,bila susah semua nk jauhkan diri...bkn tak bleh wat baik...wlu pun waspada ade jgk yg tak pernah nk hargai...biarkn lah dia dgn labu nya...satu ari nti pasti dia say "adusss" bila terantuk...

hanamira said...

Appreciation token.. selalunya dpt beg. hah berlambak dah beg kat dlm stor tu.. hahahha

i nak tamabh sikit kat perbahasa u tu.. buat baik berpada2, buat jahat jgn sekali.. biar berkali2.. hahhahah