Wednesday, February 25, 2015

Belajar parking

setiap ibu bapa mesti mengharapkan anak-anak yang cerdik dan bijak. 
setiap doa ibu bapa untuk anaknya ialah untuk menjadi pandai, soleh/ solehah, dimurahkan rezeki etc 
jadi setiap malam ibu bapa yang ada anak kecil akan mengharapkan anak-anak untuk bermain, belajar dengan tenang ..

tiap kali amek aariq dari nursery dengan harapan dia akan duduk diam-diam sambil layan kartun atau main selak-selak buku.duduk elok-elok sambil tangan layan kereta mainan dan mulut penuh kunyah makanan. 

tapi....
tapi....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
bila mainan kereta yang dia pilih sendiri kat kedai dia buat camni?

dah kenapa ko nak angkat kereta tu naik atas sofa mummy, anak oiiiii


anak bertuah ni cuba la nak parkir kereta mainan atas sofa.. 

dan berjaya setelah lebih 10x mencuba..


ok. korang sure ingat dia suka-suka nak parking kereta tu atas sofa dan tepuk-tepuk tangan kunun nya bijak la... NO NO No... Big NO ok... dah dia park kereta atas tuh.. aariq panjat sofa n duduk..
n cuba terjun dari sofa dengan kereta mainan sekali...

wah!!!!! ingat wat stuntman.. wat aksi berani mati...gugur jantung mak dia kejap.. hilang darah kat muka ni.. seb baik la sempat sambut sebelum hidung tu kena lantai.. esok2 pi nursery mau kot cikgu dia tuduh aku dera anak sedangkan anak memang tengah melasak. lepas aksi berani mati tu dengan beraninya aku rampas kereta mainan dia n campak lam bilik. tutup pintu bilik terus so dia tak dapat masuk. wattammat.. tengok tv je lah tuk 2-3 hari yer anak.. 

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)